söndag 9 november 2008

Kosta off speed...


Så då har vi avklarat vår livs första officiella barmarkstävling. Det var varmt och fuktigt ute men banan var mycket trevlig. Men av någon anledning ville Iss inte dra. Vet inte om det berodde på vädret, om det var miljön runt med mycket hundar och så eller om han inte är riktigt kry. Jag fick kämpa mot och övervinna min extrema tävlingsinstinkt och istället ligga på bromsen för att hitta ett tempo som passade honom. Det tempot visade sig vara elva kilometer i timmen... Baby drog på så det bara rök om det och för första gången har jag sett henne med lång tunga hängandes ut ur en vidöppen mun. Hon har fått ett sånt sug för drag och det är så roligt!
Iss var väldigt okoncentrerad, det var helt uppenbart. Vanligvis, som jag skrev i ett inlägg nyligen, så jobbar han på snabbt och säkert framåt. Men här sprang han runt med spetsade öron, tittade på omgivningen och linan slakade alltför ofta. Vi gick i mål på 26 och 23 minuter iallafall - jag blev överraskad över hundarnas dåliga insats men glad att jag lyckades låta dem jobba fast det gick så sakta. Det är annars frestande att speeda iväg på cykeln och låta dem springa med slaka linor men det känns som att det inte hjälper någon av oss i längden.
Monika gick det desto bättre för, hon hade nog tagit hem hela kuppen om de slagit ihop killarna med tjejerna i cykelgruppen.
Träffade också lite gamla bekanta, Anita från Linköping och Annika från Igais. I övrigt så var jag sliten och hade ont i magen så jag orkade inte socialisera nåt värst...

3 kommentarer:

Lilian o Lunas sa...

Vad otippat att det blev så, undrar vad som hände med Issen... Kul att Baby axlade ansvaret istället!

Anonym sa...

Hej älskade ängel! Blir avis på dig och barbmarksköret...vill också...
Lava har nu fått en ny sele som sitter bättre och hon kan ta ut steget bra. Det är ingen nomesele för den modellen passar henne inte helt enkelt har jag kommit fram till efter alla rundor. Snälla kan inte du hjälpa oss så vi kommer till start nån gång, är SÅ sugen!
Puzz och kram på dig!

Anonym sa...

Roligt att ni har varit och tävlat, synd att det onte gick som förväntat, men det blir fler gånger :)