lördag 15 mars 2008

En riktig hunddag...

Idag har vi spenderat en heldag ihop, hundarna och jag. Först åkte vi in till stan och köpte hundmat. Jag och Iss gick två svängar runt centrum, för miljöträningens skull. Bägge svängarna tog jag medvetet längs de trottoarer där det var mest folk. Iss var duktig, lite nervös med inte för stressad för att ta kontakt med mig. Jag lekte stor och trygg godistant och det föll honom i smaken :) Vi hälsade på ett barn och en farbror, satt och tittade på människor på torget och gick in i djuraffären en sväng. Där fick Iss massa godis och pussade expediten vilt!
Vi åkte vidare till hundsällskapet. Där byggde jag upp slalom åt Iss och tog fram slalom till Baby. Vintercupen imorgon och rättvik nästa vecka, vi har inte tid att "glömma" slalomet som sist när vi tränade! Det var dock inget problem, visade det sig, hon tog slalom klockrent, snabbt och noggrannt. Maria med Teddy och Monika med Spiken kom också och tränade. Det blev lite svårt för Iss att göra slalomet då, plus att han var bajsnödig så koncentrationen var mer där bak än fram. Vi hann iallafall med ett par gånger som var jättefina. Maria byggde en kombination som innefattade balansen och vi testade. Baby trampade på kontaktfälten på första försöket!!! Hon var såå duktig! Nu har hon äntligen också börjat ta gungan själv igen, bara för nöjes skull. Det har varit lite snålt med det sedan vi tävlade i Fagersta på deras röd-gula gunga utan matta....
Efter träningen träffade vi husky-klubben och lekte. Alla hundarna skötte sig jättefint faktiskt, Iss lekte mycket med Pepsi och ett par gånger blev det bråk av, men inget allvarligt sådär. Andra gången kom också Serreau och blandade sig i. Men han gick minsann inte på Iss, utan Pepsi!?! Kanske han börjar se Iss som en flockmedlem? Efteråt visade det sig att Baby, som är väldigt reserverad mot Pepsi sedan alla deras slagsmål, visst hade passat på när Pepsi var i underläge, och sprungit fram och nafsat henne i stjärten. Vilken fegskit!!

Inga kommentarer: