söndag 16 mars 2008

Framsteg och Vintercupen!

Idag var vi på brukshundklubben en sväng och tränade lite kontaktfält och slalom. Har börjat räta upp slalompinnarna relativt mycket, men det visade sig inte vara nåt problem. Iss jobbade på glatt och snabbt framåt! Han var såå duktig och det var härligt att känna att detta går framåt! Övade även lite handling, att han ska gå på rätt sida om mig när jag visar med händerna. Han har varit lite slarvig (läs: oförstående) när det gäller det. Men idag var det inga problem! Han gick precis där jag visade. Tränade några kontaktfält med Baby, varav de två sista gångerna med lite adrenalin. Vet inte vart det kom ifrån, men skyndade mig att passa på när jag plötsligt hade det!
Ikväll är det sista deltävlingen i Vintercupen. Målet för denna tävling är att jag inte ska lämna henne utan jobba tillsammans med henne genom hela loppen. Utöver det ska vi ta helt korrekta kontaktfält med klicker och belöning i första loppet.
Nu har vi tävlat! Första loppet var det slutliga i Vintercupen. En rätt så krånglig bana med många fällor. Jag koncentrerade mig på att jobba med henne, så som jag bestämt i förväg att jag skulle. Försökte dämpa adrenalinet lite, för jag jagar upp mig så himla mycket. Bägge gick bra, vi gjorde banan utan hinderfel men med tio fel på grund av att Baby hoppade upp på mig ett par gånger. Vi kom nia, inget speciellt utan en vanlig tvåpoängare men så fick vi veta totala resultaten; vi kom tvåa!!!!!!
Nästa lopp hade jag sagt till i förväg att jag skulle använda klicker och godis till balansen. När hon skulle ta balansen krävde jag hennes uppmärksamhet för ett ögonblick och sedan skickade henne att trampa. Och det gjorde hon, klockrent!! Lite värre på nedfarten, hon trampade men hamnade utanför med bakbenen. Resten av loppet gick jättebra, fint flyt och riktigt bra fart. Jag var så avslappnad att vi kunde jobba på till max. Sista loppet var ett hopplopp. En bana med bra flyt i och ett par klurigheter. En av dem gick att lösa på många sätt, men jag valde medvetet att köra med en sådan handling som jag behövde öva på. Det gick rätt så bra faktiskt, så när som på ett litet stopp när hon skulle springa runt mig. Dagen i helhet har varit väldigt lyckad måste jag säga! Och i skåpet står nu en ny trofé! Det känns skönt att få lite vind i seglen igen, efter den senaste tidens motgångar :)

2 kommentarer:

Eva Tintin mfl sa...

Grattis Malle! Nu kommer flytet och det vänder, du är bäst vet du! Kram kära vän!

Linda sa...

Grattis grattis till eran nya pokal!!! Kul att höra att det går bra för er.
Kram