måndag 31 mars 2008

Vilken hunddag!

Idag har jag varit ute med hundar hela dagen! Först skjutsade jag Lilla till Vadstena på spa (födelsedagspresent!) och tog med mig Lunas hem. Så gick jag och Iss till rinken och träffade nästan hela huskygänget! Vi promenerade till en övergiven tennisplan där hundarna fick leka massa. Iss var så himla duktig, stirrade knappt alls på någon och inte minsta tillstymmelse till knorr trots att han ibland kom väldigt tätt på både Spiken, Serreau och Ice! Jag jobbade en del med kontakt med honom och han var väldigt duktig måste jag säga. Det var så härligt väder, varmt och soligt och vi åt bulle och drack blåbärssoppa! När hundarna började bli trötta hade vi lite utställningsträning. Iss ville absolut inte trava, varför ska man göra det när man kan studsa?! Så småningom märkte jag att om jag hade löst koppel och rörde mig väldigt ostudsigt själv, gick det fint! Tobias och Linda var domare och kollade tänder, klämde och slutligen fick vi stå. Det som fungerade bäst på Iss, var om jag satt på huk framför honom och höll i halsbandet, då stod han jättefint. När jag stod upp, ville han bara sätta sig eller röra på sig... Jag är jättenöjd med honom idag iallafall, han var så himla harmonisk tillsammans med de andra!
När jag kom hem, var det bara att direkt åka och hämta Lilla igen. David hade varit ute en sväng med Baby och Lunas. Lilla hade haft det fint på spat, tur det! Så fort jag kom hem, vände jag i dörren och åkte med Emmeli till Boxholm och tränade för Håkan. Det var raka och sköna banor med mycket fart och framförbyten i. Vi fick chansen att ta slalom i bana typ sju gånger och det var viktigt. Första fem gångerna var Baby nervös och tveksam, en av gångerna började hon ta varannan pinne för att sedan stanna och lukta på pinnarna. Håkan frågade vad det handlade om och då kom jag ju ihåg att vi gjort katastrofalt slalom dagen innan och att hon förmodligen tyckte det var lite läskigt med slalom nu. Istället för att egga henne, pepprade jag på med massa beröm, duktig, bra gumman och sånt. Till sist, sista slalomet för dagen, sprang hon rakt in i helt själv och tog det asasnabbt! Min lilla gumma!! Hon är så duktig när hon bara tror på sig själv!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ni var jätteduktiga i söndags. Kul att få med nån mer i gruppen nu när några hundar tyvärr har fått sluta.

Anonym sa...

Hejsan! Kul att se er i söndags, ni är så duktiga så. Baby är verkligen en fröjd för ögat. Ses kanske på söndag!

// Ida, Tuva & Tissla

Anonym sa...

Hej!
Lite tips när det gäller utställning med Iss... När jag ställde honom gick jag fort i ringen istället för att springa och då travade han galant! Sen som du märkte sitta hos honom när han ska stå still... Lycka till nu ska bli kul att träffa både dig (och honom igen) på Siberian Husky dagarna och sen i Vaggeryd också såg jag!
MVH Jenny, Beauty & Dusty