lördag 22 mars 2008

Pinne!!!

Idag körde vi två stycken klass 1 agilitylopp. Jag var så himla nervös innan, har nog aldrig vart så nervös som idag... Det började redan igår och har suttit i hela tiden. Försökte dämpa det och lyckades till en viss grad. Första banan verkade väldigt rolig och bra. Baby var däremot väldigt okoncentrerad, skulle bara lukta och undersöka allt. Svår att få kontakt med i allmänhet och nästan helt ointresserad av korv. Efter fjärde hindret tvärstannade hon och kissade. Jag lyfte henne direkt och bar ut henne. Såklart hon var kissnödig...jag hade ju vattnat henne rejält på morgonen till skillnad från hur jag brukar... Synd iallafall på en så trevlig bana, att vi aldrig gjorde den klart.
Andra loppet hade jag en helt annan koncentration. Iochmed att första blev ett sånt antiklimax, rann nervositeten av mig helt och hållet. Banan såg bra ut, en lurighet där jag behövde göra ett framförbyte på rak linje i hög hastighet. I övrigt var det en riktig springbana, en bordercolliebana, med rak väg och (om det hade varit möjligt) ett par bakombyten.
Jag taggade Baby rejält innan, med grisöra och dragkamp. Ville ha henne så tänd som möjligt, plus att banan saknade balansbom men hade a-hindret två gånger så vi hade inga stopp men mycket motivation. Loppet gick jättebra, jag drev på henne och eggade genom hela banan. När vi gick i mål var det ett felfritt lopp och sex sekunder under referenstiden!!! Det kändes bättre!
Summa sumarum av agilitydagen blev en fjärdeplats av sjuttiofyra starter. På bilden syns första till fjärde placeringen. Kolla in tiderna! Vi låg faktiskt riktigt bra till!
Väl hemma igen, fick Baby vila och sova. Jag och Monika åkte ut med Iss och Spiken och tog en åtta-och-en-halv kilometers runda i skidspåret. Höll hög fart genom hela rundan och Iss jobbade jättebra! Ett tag hade vi åkare bakom oss och det blev han väldigt distraherad av. Vi lät dem åka förbi och tränade sedan på att åka framför Monika. Så småningom släppte han ljuden från bakom och jobbade vidare framåt. Han var så duktig! Och jag önskar vi hade skidspår att träna på i Motala...

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis!! *kram*